Utcaképeket is használ a Google Térkép a navigációhoz

Navigáció egy ismeretlen városban nehéz lehet, de sokkal könnyebb a Google térképpel. A most kiadott frissítésnek köszönhetően már pontosan látható, hogy melyik sávban kell haladnunk, hogy elérjük az úticélunkat és ehhez az utcaképet használja. Ez nagyon szép, de van egy hátránya is.

Utcakép a Google térképben

útvonaltervezésMégpedig az, hogy nem elérhető navigáció közben, csak az útvonal tervezésekor. Utcakép képek csak akkor jelennek meg, ha már megadtuk az úticélt, és mielőtt megérintjük a start gombot. Ha kérünk egy útvonaltervet és a kezdés előtt az útvonaltervet választjuk, akkor megjelennek a részletek is. Minden fordulópontnál láthatóak a miniatűr képek, amire kattintva megnézhetjük az utcaképet és azt is, hogy melyik sávban kell haladnunk az útiterv szerint.

Ez a hasznos funkció jelenleg csak a a tervezéskor működik. Hasznos lenne, ha opcióként menet közben is választható lenne, igaz ez jelentősebb adatforgalommal is járna.

A Google  Térkép legújabb, 9.52.2-es verziója a már elérhető a legtöbb felhasználónak a Google Play Áruházban. De ha neked mégsem és a nem szeretnél várni, akkor letöltheted innen is.

Köszönjük, ha megosztod meg másokkal is, mert ők is kíváncsiak lehetnek rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .