A Huawei Mate 8, az új zászlóshajó világpremierje a CES-en

Az új zászlóshajót a legmodernebb okostelefon technológiával szerelték fel: elképesztő teljesítmény és hosszú akkumulátor-idő

Huawei Mate 8Las Vegas, Egyesült Államok, 2016. január 5. – A Huawei fogyasztói üzletága a tavalyi kínai bemutató után az amerikai 2016-os CES (Consumer Electronics Show) szórakoztató elektronikai kiállításon tartotta meg legújabb prémium kategóriás termékének, a Mate 8 okostelefonnak a világpremierjét. Ezzel a készülékkel – összhangban a globális fogyasztói elvárásokkal – a vállalat folytatja a felső-kategóriás készülékek gyártását, és erősíti a fogyasztói hűséget a márka iránt a Mate 8 vásárlói körében.

Az eddigi legerősebb chipset-tel, a nagy kapacitású akkumulátorral és a stílusos dizájnnal a Huawei Mate 8 tökéletes választás napjaink állandóan úton lévő üzletemberei számára. A Mate 8-at hatékonyságra tervezték, hardverét és szoftverét ezért úgy alakították ki, hogy a legjobb eredménnyel működjön, elegáns és gördülékeny felhasználói élményt nyújtson.

“A Mate 8 –cal olyan innovatív készüléket kínálunk, amelyik tökéletesen megfelel az új üzleti életben egy okostelefonnal szemben támasztott elvárásoknak: ezzel a gyors, kompromisszumoktól mentesen tervezett telefonnal a felhasználók hatékonyabban képesek dolgozni, így időt takarítanak meg, amelyet személyes kapcsolataik ápolására és céljaik elérésére fordíthatnak.” – mondta el Kevin Ho, a vállalat fogyasztói üzletágának mobiltelefonokért felelős elnöke. „A Huawei Mate 8 a legújabb felső-kategóriás okostelefon, amelyben az elképesztő teljesítmény és a hosszú akkumulátor idő tökéletes egyensúlyban van egymással. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy kapcsolatban maradjanak egymással és életük minden területén hatékonyabbak legyenek.”

Elérhetőség

A Mate 8 Magyarországon várhatóan január végétől lesz megvásárolható, 199 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron a Media Martknál és az EDigitalnál ezüst (moonlight silver) és szürke (space grey) színekben.

Teljesítményre és hatékonyságra tervezve

Innovatív hardverrel felszerelve a Mate 8 az első okostelefon, amelyet az új Kirin 950 chipset futtat. Ez a korábbi Kirin 925-ös verzióhoz képest 100 százalékkal magasabb CPU-teljesítményt, 125 százalékkal megnövelt grafikus gyorsítást, és 70 százalékkal magasabb energiahatékonyságot kínál. A chipset 4 A72 2.3 GHz és 4 A53 1.8 GHz magot működtet, ennek a felépítésnek köszönhetően a készülék az energiahatékonyságot és a csúcsteljesítményt ötvözi.  A készülékbe 3GB RAM és 32GB ROM került, de elérhető lesz 4GB RAM, 64GB ROM készülék-variáns is.

4000mAh-s akkumulátorával a Mate 8 az egyik legjobb energiahatékonyságot kínálja az iparágban: akár két és fél napot normál használat közben. Gyors töltési technológiájának köszönhetően a telefon 30 perc alatt feltölthető olyan szintre, hogy egy napig kitartson, 105 százalékkal gyorsabban, mint az Apple iPhone 6s Plus. Normál használat során a fogyasztók közel két és fél napig töltés nélkül használhatják a Mate 8-at. Gyakori használat esetében a telefon valamivel kicsit több mint másfél napot kibír töltés nélkül.

A Mate 8 egy továbbfejlesztett 6 rétegű hűtési technológiával rendelkezik, amelynek köszönhetően a készülék kevésbé melegszik, ráadásul az energiafelhasználása is mérsékeltebb. 

Huawei Mate 8Produktivitásra építve
A Mate 8 az Android Marshmallow 6.0 operációs rendszerrel és a Huawei saját fejlesztésű EMUI 4.0 felhasználói felületével élmények és fejlesztések százait kínálja a készülék tulajdonosoknak. Ilyen például a beépített automatikus töredezettség-mentesítési szolgáltatás, amely tovább optimalizálja a teljesítményét. A Mate 8 osztott képernyő módot is tartalmaz, amely segíti a párhuzamos feladatvégzést.

Okos és biztonságos

A Mate 8-ban a Huawei új generációs ujjlenyomat-olvasót mutatott be, amely egy megerősített védelmi technológiát alkalmaz. A kör alakú ujjlenyomat érzékelő 10 százalékkal hatékonyabban azonosít, Huawei eddigi ujjlenyomat leolvasójához képest. Az új szenzor 100 százalékkal növelte a feloldási sebességet is.

A Mate 8 kétféle ujjlenyomat-leolvasási szabványt, a Fast Identity Online-t (FIDO) és az Android M-et is támogatja, hogy hatékonyabbá és biztonságosabbá tegye a mobiltelefonos fizetést. A Mate 8 microSD kártyája zárat tartalmaz, amely megakadályozza, hogy bárki jelszó nélkül hozzáférjen a kártya tartalmához. Ha a telefon ellopják, akkor nem tudnak a felhasználói adatokhoz hozzáférni. Az erős CPU pedig valós idejű titkosítást támogat az adatok maximális védelme érdekében.

Varázslatos fényképezés

A Huawei három év alatt 98 millió amerikai dollárt fektetett az első saját szabadalmaztatott képérzékelő szenzorának kifejlesztésébe, a gyorsabb fókusz, és a színhűség érdekében. Franciaországban vezető kutató csoport alakult a kamera sebességének fejlesztésére, melynek köszönhetően a Mate 8 már négyszer gyorsabban dolgozza fel a képeket, négyszer 14 bites pontossággal.

A Mate 8 továbbá a forradalmian új Sony 16MP IMX298 optikai képstabilizátorát tartalmazza, 23 százalékkal megnövelve a szenzor méretét, hogy felhasználója lélegzetelállító képeket készíthessen vele.

A készülék 8 megapixeles előlapi kamerájával pedig a Huawei okostelefonoktól megszokottan tökéletes szelfik készíthetők. E mellett a Mate 8 kamerája igazító módot is kínál, amely automatikusan elforgatja, és jobban láthatóvá teszi a szögben elkapott pillanatokat.  A készülék hátlapi kamerája 16 MP.

Hatékonyabb konferencia beszélgetések

A Huawei Mate 8-at az úgynevezett “Super Hands-Free 3.0” technológiájának köszönhetően a fogyasztó számtalan helyzetben kéz nélkül használhatja. Üljön akár az autójában, egy konferencia beszélgetésen, vagy egy zsúfolt rendezvényen, a vonal másik végén akkor is jól hallható lesz a hangja, ha 3 méterre tartózkodik a készüléktől. A telefon 120 fokos szögben érzékeli a hangot és az irányított zajcsökkentő mód segítségével a konferencia hívások élesebbek és tisztábbak, mint valaha, függetlenül attól, hogy hol került rájuk sor.

A Mate 8 minden irányú hangfelvételt és irányított lejátszást kínál: a készülék három mikrofonja automatikusan megtalálja a hangforrásokat és rögzíti a hangokat minden irányból. Lejátszás során a felhasználó kiválaszthatja, hogy melyik irányból rögzített hangot szeretné hallani.

Globális kapcsolódás 217 országban

A Mate 8 globális kapcsolódást kínál többféle hálózatra, mint bármely más dual-SIM-es készülék, beleértve a 4 2G, a 9 3G és a 18 4G hálózatokra 217 országban és régióban, ezért tökéletes eszköz nemzetközi utazók számára. A dual-sim-es verzió Magyarországon is elérhető lesz.

Gyönyörű kialakítás

A Mate 8 kialakítása ízléses és elegáns, amely hangsúlyozza a készülék gyönyörű, 6 colos, magas kontrasztú Full HD kijelzőjét. A világon az egyik legjobb, 83 százalék a kijelző és a készülék-test aránya, a készülék mégis karcsú és kompakt anélkül, hogy beáldozná a nagy kijelzőt.

A 2.5D-s ívelt gyémánttal vágott üvegkijelző és az alumínium készüléktest tökéletesen illeszkedik, így a készülék egyszerre gyönyörű és praktikus.

A 157,1 mm magas, 80,6 mm széles, és 7,9 mm vastag készülék súlya mintegy 185 gramm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .