Töltsd le az ingyenes Google Quickoffice-t, amíg lehet

QuickOfficeKét éve felvásárolta, egy éve pedig ingyenessé tette a Quickoffice-t a Google, idén pedig leállítja az app fejlestését, illetve törli az alkalmazást mind az androidos Play Store-ból, mind az iPhone-os App Store-ból. A Google tájékoztatása szerint “a következő hetekben” törlik az appot, addig lehetőség van a letöltésre, és az szoftver természetesen a boltokból történő eltávolítás után is tovább működik majd mindenkinek, aki addig telepíti.

A Quickoffice Word-, Excel- és PowerPoint-fájlokat létrehozására és szerkesztésére, valamint PDF fájlok megtekintésére alkalmas, természetesen van benne Google Drive-integráció is.

QuickOffice táblázat

A Quickoffice fejlesztésének leállítását a Google más, hasonló alkalmazásainak meglétével indokolja: a cég a dokumentumkezelő Google Docs, a táblázatkezelő Google Sheets és a prezentációkészítő Google Slides alkalmazásokba integrálta a Quickoffice főbb funkcióit.

HVG Tech

2 thoughts on “Töltsd le az ingyenes Google Quickoffice-t, amíg lehet

  1. Zizidor

    Nekem nem tiszta a kép. Korábban a Google Drive is képes volt a saját formátumú dokumentumok szerkesztésére, MS office dokumentumokhoz meg jó volt a QuickOffice. Most a Drive-ból kivették a szerkesztést, helyette több, különálló alkalmazást kell telepíteni. Vajon ezek majd kezelik a Google és az MS dokumentumait is?

    Válasz
  2. Zizidor

    Kipróbáltam.
    1. Drive+QuickOffice: 14+23=37 MB, együtt képesek Google és MS dokumentumok szerkesztésére és PDF megjelenítésre.
    2. Google Dok+Tábl.+Diák = 45+55+38=141 MB(!), együtt képesek Google és MS dokumentumok szerkesztésére, PDF nincs.
    3. MS Office Mobile: 65 MB, csak MS office dokumentumok szerkesztése.

    Arra most nincs energiám, hogy tudásra is összehasonlítsam, mitől lesz egy Google Dokumentumok nagyobb, mint a Drive+QuickOffice együtt, funkcióra meg csak töredék.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .