Segít az Android a nagyothallóknak

Képtalálat a következőre: „nagyothallók”

Az Azonnali átírás egy új kisegítő szolgáltatás, amelyet a Google a siket és nagyothalló felhasználók számára fejlesztett ki. A Google korszerű automatikus beszédfelismerési technológiája segítségével az Azonnali átírás képes a beszéd képernyőn megjelenő szöveggé való valós idejű átírására, így Ön is részt vehet a környezetében zajló beszélgetésekben. A beszélgetésbe be is kapcsolódhat, ha válaszát beírja a képernyőn.

Jellemzők:
• Az átírás támogatása több mint 70 nyelven és dialektusban.
• Kétnyelvű használat támogatása, gyors váltással a két nyelv között.
• Az átírás minősége a mikrofon által érzékelt hangok minőségétől függ. Az Azonnali átírás ezért támogatja a vezetékes headsetekben, Bluetooth-headsetekben és USB-mikrofonokban található külső mikrofonok használatát.
• A hangerő- és zajjelző tájékoztatja a beszélő hangerejéről a környezet zajaihoz viszonyítva.
• Válaszolhat beszéd nélkül, válaszát az alkalmazásba beírva.
• Ha szeretné, rezgő visszajelzést kaphat, amikor valaki beszélni kezd, vagy folytatja a beszédet.
• Android 5.0-s (Lollipop) és újabb rendszereken áll rendelkezésre.
• Privát – a beszélgetések átiratai biztonságban vannak az eszközén.

Az Azonnali átírás engedélyezéséhez lépjen a telefonon a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Azonnali átírás lehetőségre.

Az Azonnali átírás alkalmazást a Gallaudet Egyetemmel, az USA kiemelkedő, siketek és nagyothallók oktatására specializálódott egyetemével együttműködésben fejlesztettük ki.

Szükséges engedélyek
Mikrofon: Az Azonnali átírásnak mikrofon-hozzáférésre van szüksége a felhasználó környezetében hallható beszéd átírásához. Az átírás végrehajtása után az alkalmazás nem tárolja a hangfelvételt.

Köszönjük, ha megosztod meg másokkal is, mert ők is kíváncsiak lehetnek rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .