Megérkezett az Oreo a Samsung S8+ készülékekre

A Samsung már novemberben megkezdte az Android Oreo rendszer tesztelését a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ készülékeken. Elméletileg január 15-én véget is ért a bétaprogram. Sokan arra számítottak, hogy január végén emiatt aztán meg is jelenik a végleges verzió., ami február elején el is indult, de nagyon gyorsan le is állították.

Samsung Galaxay S8+ Oreo

A nyolc béta kiadást követően elkészült rendszer egyebek mellett olyan újításokat hoz, mint az átalakított gyorspanel, ahol nemcsak, hogy csatornákba rendezve lehet majd kezelni az értesítéseket, hanem alul ki fogja rajzolni azoknak a programoknak az ikonjait, amelyektől van értesítés, de nem láthatóak. Ez lényegesen könnyebbé teszi a friss információk áttekintését. A főképernyőn az appoknál a hosszú megnyomását követően felbukkannak majd a legtöbbször használt funkciók, így a levelezőnél például azonnal az elküldött üzenetekhez lehet ugrani – ez csak akkor megy, ha az alkalmazás is támogatja a funkciót. A Samsung átalakította az Edge felületet, ami ennek köszönhetően szebb, átláthatóbb és jobban testreszabható lett. És már lehetőség van arra, hogy két különböző fiókkal használjon néhány közösségi szolgáltatást az ember.

A frissítésben benne van a Samsung Experience 9.0 kezelőfelület is, a gyártó legújabb UI-ja. Ez a kezelőfelület, amellyel a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ gyárilag megjelentek. Természetesen a csomag része a februári biztonsági frissítés is.

Akinek még nem települt automatikusan az próbálkozzon a manuális frissítéssel, mert már elérhető. A gyárilag független készülékekre biztos, lehet a szolgáltató függők kicsit késni fognak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .