Nézzük meg az Android O újdonságait

A Google fejlesztői fórumán, az I/O 2017-en bemutatták az Android O verziót, méghozzá egy kétórás esemény keretein belül. Rengeteg új funkció jellemzi majd a rendszer új verzióját és ezzel együtt a fejlesztők számára elérhető lesz az Android O újabb bétája is. Az újdonságok a következők lesznek.

A kép-a-képben funkció, értesítési pöttyök, jobb másol-beilleszt funkció, ezek nem tesznek mást mint például YouTube videónézés közben lehet videóhívást folytatni valakivel a PiP móddal, ez igencsak hasznos, egyébként az itthon kevésbé elterjedt Android Duo app is támogatja.

A Dots nevű lehetőség lehetővé teszi az értesítések egy újfajta bemutatását, ha érkezik egy, akkor egy kis pötty felbukkan a jobb felső sarokban, ezt hosszan lenyomva pedig láthatóvá válik egy pop up menü. Az értesítés mellett több gyors funkció is elérhető segítségével.

A következő, bár nem átütő erejű, a widgeteket érinti. Az Android O-ban jelenik meg az adott program ikonjának hosszú nyomásra számos lehetőség, amelyet eddig csak widgetként használhattunk.

Továbbfejlesztették a quick settings menüt is, ez a redőnyből lehúzható gyorsindító ikonokat jelenti. Korábban ezek sötétszürke-kék árnyalatot kaptak gyárilag, az Android O-val viszont jobban áttekinthető lett a szürkeárnyalatos megoldás miatt.

Az éjszakai szemkímélő mód már az Android 7.0 Nougat óta meglévő funkció, viszont az O-ban már az is beállítható lesz, hogy mennyire szeretné a felhasználó sárgára változtatni a fehéreket, avagy mennyire húzná le a kék színt a színskáláról.

Hasonlóan jobban személyre szabhatók lesznek az ikonok is, bár ez egyelőre csak a gyári Pixel Launchert érinti. Ezen kívül új emojik is megjelennek, valamint a Gboard billentyűzetben újdonságként valós idejű fordítás is elérhető lesz.

A következő videóban megnézhetjük hogyan működnek az új funkciók.

Köszönjük, ha megosztod meg másokkal is, mert ők is kíváncsiak lehetnek rá!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .