Bemutatta a Samsung az új zászlóshajókat: Galaxy S8 és S8+

5,8″ és 6,2″ kijelzőjű készülékekről van szó, teljesítményükre pedig jellemző, hogy monitorra dugva simán elvégezhető velük szinte bármilyen irodai munka.

galaxy-s8-plus

A cég Budapesten a Westend Vodafone boltjában tartotta meg a hazai bemutatót. Kenyeres Tamás termékmenedzser egyből a lényegre tért: az előrendelés a bejelentéssel együtt elindult, de az első vásárlók csak április 28-án vehetik majd kézbe a telefonjukat. Az ár a készülékhez hasonlóan felső kategóriás: a “kisebbik” 269 ezer, a nagyobbik 299 ezer forintba kerül. Három színben – éjfekete, levendula és jeges szürke – lesz kapható.

A műszaki adatok nem rejtenek újdonságot a lap olvasói számára, az elmúlt hetekben minden fontos részlet kiderült.

Samsung Galaxy S8 és S8 plusz specifikációk

Kenyeres Tamás külön kitért az előlapot teljesen betöltő, kicsit szokatlan képarányú kijelző alatt lévő gombra, illetve a zárolás ötféle feloldási módjára. Mindenki eldöntheti maga, hogy a szemével, az arcával, az ujjlenyomatával, egy mintával vagy pedig számokkal azonosítja magát. A legnagyobb dobás a dél-koreai cég saját asszisztense, a Bixby, melynek sajnos Magyarországon a nyelvi korlátok miatt nem lehet maradéktalanul örülni.

Samsung Galaxy S8+

Nálunk a 35 ezer forintért külön megvásárolható Dex talán érdekesebb; ez egy dokkoló, amibe beledughatjuk az egeret, a billentyűzetet és a monitort. Ráhelyezve a telefont máris jóval kényelmesebben használhatjuk a rajta lévő alkalmazásokat, és persze eközben tölti is a mobil akkumulátorát. Egy Windows-szerű munkaasztalt kapunk ikonokkal, átméretezhető ablakokkal, Office és Adobe programokkal. A levelekhez húzd-és-dobd módszerrel csatolhatunk a galériából kiválasztott képeket, fotóinkat Lightroommal szerkeszthetjük, de távoli gépekhez is hozzáférhetünk igény szerint.

Samsung Galaxy S8 Dex

Frissítették a 360 fokos kamerájukat, a Gear 360-at is, ebben két halszemoptikás 8 megapixeles kamera veszi a körülötte lévő világot. Az ezzel egy gombnyomással felvett tartalmak leginkább a cég virtuális valóság-szemüvegével élvezhetők, főleg ha abba is az új S8-at rakjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .