Videólejátszó Google fordítóval

Sokan gyakorolják úgy a nyelveket, például az angolt, hogy eredeti nyelven nézik a filmet, de – ugyancsak az eredeti nyelven – a feliratot is aláteszik. Azonban előfordulhat, hogy hiába hallják és látják a szöveget, nem értenek szavakat belőle, nem ismerik azok jelentését.

Ilyenkor jöhet jól a Mideo nevű ingyenes videolejátszó program, amelybe egy fordítót, pontosabban a Google fordítóját integrálták, így lehetőség nyílik a feliratok azonnali fordítására.

Mideo, Google fordítóval nyelvtanuláshoz

© Mideo

A videolejátszó innen tölthető le (Windows rendszerre és Androidra) – ha akarjuk, támogathatjuk a fejlesztőket, de ez nem kötelező. A telepítést az exe fájlra kattintva indíthatjuk, s a program végül kiteszi az ikonját az asztalra. A Mideo támogatja szinte az összes videoformátumot (pl. mpg, mpeg, avi, mov, mp4 stb.).

Az indítása után egy megszokott videolejátszó felülete fogad, ahol a File/Open file menüre kattintva nyithatjuk meg a filmet, amelyhez természetesen hozzá kell adni a felirat fájlt (Subtitle). Ha a film nézése közben egy olyan szót látunk a feliratban, amelyet nem ismerünk, csak kattintsunk rá az egérrel, és a film leáll. Megjelenik egy ablak, benne a szó jelentése és magyarázata.

Mideo, Google fordítóval nyelvtanuláshoz

© Mideo

Ha viszont a felirat melletti Translate gombra kattintunk, az egész mondat fordítását látjuk a Google fordítóban. Alapbeállításban francia nyelvre fordítva, de ezt természetesen bármikor megváltoztathatjuk.

forrás: HVG Tech

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..