Alkalmazásokon belüli lehetőséggel frissült a Google fordító

Mától két új fejlesztésnek örülhetnek azok, akik a Google fordító alkalmazását használják mobilon.  Az alkalmazásban egy új funkció, a Tap to Translate jelent meg, ami magyarul  a Fordítás koppintással nevet kapta. A fejlesztésnek köszönhetően mostantól más alkalmazásokon – például egy csevegőprogramon – belül is használhatjuk a Google Fordítót. Ehhez nem kell mást tenni, mint kimásolni a kérdéses szöveget, az ikon pedig máris megjelenik.

Alkalmazásokon belüli Google fordításA frissítésének köszönhetően a kiválasztott legtöbbet használt nyelvi csomagot már offline módban is használhatjuk, ami igen hasznos lehet, ha épp utazik az ember, az adott helyen pedig épp nincs internetkapcsolat. A fejlesztők igyekeztek jóval kisebb méretűvé zsugorítani, amit az offline használathoz külön letölt az app. Jelenleg 29 MB adat kerül a készülékre az angol-magyar csomaggal. Ez a lehetőség 52 nyelven érhető el.

A keresőcég emellett egy harmadik frissítéssel is szolgál: a fényképekről a kamera segítségével fordító Word Lens funkció most már a kínai nyelvet is megérti, így arról is fordíthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..