Lassú a telefonod? Lehet nincs semmi baja!

Tömegesen veszik vissza a hibátlan telefonokat a mobilszolgáltatók. Négyből három garanciális készüléknek semmi baja azon kívül, hogy a használója túl sok alkalmazást telepített rájuk.

csiga lassú AndroidA Blancco Technology Group felmérése szerint a garanciális hibajavításra visszavitt okostelefonok többségének semmi baja. Mivel azonban a szolgáltatók nem végzik el helyben a készülékek belső működésének ellenőrzését, legtöbbször nekik kell fedezni a hibátlan telefonok bevizsgálásával járó költségeket.

A probléma legfőbb forrása, hogy a felhasználók egyszerűen túl sok alkalmazást telepítenek a készülékekre, és utána ezeket párhuzamosan futtatják egymással. A helyzet Ázsiában a legrosszabb, ahol akár 40 alkalmazást is megpróbálnak egyszerre használni, de Európában és Észak-Amerikában sem sokkal jobb a helyzet. A lassulást ilyenkor a felhasználók általában a hardverre fogják, majd csak a készülékek műszaki bevizsgálása során derül ki, hogy négyből háromnak semmi baja.

Lassú a telefonod? Lehet nincs semmi baja!A Blancco becslése szerint mindez egyedül Magyarországon több száz milliós kárt okoz az operátoroknak. A cég szerint megoldást az jelentene, ha az operátorok ügyfélszolgálatai egy diagnosztikai szoftver segítségével helyben, néhány perc leforgása alatt tesztelnék a visszavitt készülékeket. Így eldönthető lenne, hogy van-e a garanciális javítás körébe tartozó műszaki hiba, vagy a teljesítményprobléma a használat módjából ered, a jogosulatlan igények pedig elutasíthatóak lennének.

Emellett az ügyfelek részletes jegyzőkönyvet kaphatnának a telefon műszaki állapotáról, a személyes adatok védelmét pedig segítené, hogy egyidejűleg megtörténhetne a javításra átvett készülékek szoftveres törlése is.

A meghibásodások aránya többé-kevésbé tükrözi a mobil operációs rendszerek és a gyártók piaci helyzetét, a Blancco felmérése szerint a meghibásodások 85 százaléka androidos készülékhez, 15 százaléka pedig iPhone-okhoz kapcsolódik. Az androidos szegmenesen belül a Samsung felelős a hibák 27 százalékáért, melyet a Lenovo (21%), a Motorola (18%), a Xiaomi (11%) és az Asus (8%) követ.

telefon diagnosztika

A leggyakrabban meghibásodó alkatrészek a kamera, az érintőképernyő, az akkumulátortöltő, a mikrofon és végül a telefon általános teljesítményének csökkenése. Ázsiában a legtöbb probléma a közösségi alkalmazásokhoz kapcsolódik, általában a Facebook, a WhatsApp, a WeChat és az itthon kevésbé ismert Line állnak ezek hátterében.

Ha lassú a telefonod, akkor érdemes kipróbálnod ezt az alkalmazást HTC Boost Plus.

1 thought on “Lassú a telefonod? Lehet nincs semmi baja!

 1. Mező István Antal

  A HTC Boost Plus alkalmazáshoz hasonló van a Samsung galaxy s7 edge telefonomban gyárilag>>undoritó bóvli semmit nem gyorsit v takarit normálisan egy idő után lelassult az internetem mikor sok alkakmazást töltöttem le a https://play.google.com/store/apps androidos alkalmazásokból…

  Profi takaritó program ingyenes letöltése után 3.3-3.7 Mbps max letöltési sebességem:):) Na persze ehez még letöltöttem töredezetség mentesitő programot mert igy tudod maximális leljesitményre tenni a telefon/tablet.. upc mobil( https://www.upc.hu/mobil/tarifak ) korlátlan internet csomagban 4 Mbps max sebességből 2 Mbps mondanak amit elméletileg tudni kellene.

  Takaritó program ingyenes letöltése MAGYAR nyelvi menüre állitható ….A GO Speed 100%-ban INGYENES 5 MByte-os gyorsító és szeméttörlő óvja a telefonod és gyorsabbá teszi, mint újkorában!
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gto.zero.zboost

  A GO Speed(gyorsító és szeméttörlő) főbb tuladonságai:

  ★ BlackHole gyorsító funkció
  Előfordult már, hogy telefonodat újra meg újra próbáltad gyorsítani, hatástalanul? A GO Speed BlackHole gyorsító funkciója nem ilyen – leállítja a legmakacsabb automatikus indulásos alkalmazásokat is és 50%-kal hatékonyabb, mint a piacon található legtöbb hasonló alkalmazás.

  ★ Gyári alkalmazás törlő
  A gyári alkalmazások mindig ott vannak, lefoglalják a tárhelyet és lelassítják az eszközödet, de nem tudod őket letörölni? Most először végre egyetlen érintéssel megszabadulhatsz tőlük a GO Speed Gyári alkalmazás törlő funkciójának köszönhetően (Android 4.1 vagy újabb szükséges).

  ★ Junk File Cleaner
  Szabadíts fel tárhelyet és javíts a teljesítményen a szemét fájlok intelligens átnézésével. Ilyenek a visszamaradt fájlok, a gyorsítótár, az ideiglenes fájlok, régi APK-k és egyéb nagyobb állományok.

  ★ Alkalmazáskezelő
  Segít kilistázni a ritkán használt alkalmazásokat, emellett biztonsági mentéseket is készíthetsz vele, illetve eltávolíthatsz programokat a több tárhelyért.

  ★ Okos képernyőwidget
  Eleged van az idegesítő lebegő ablakokból? Az egyedi Z widget észrevehetetlen, de megbízható, futás közben óvja a telefonod és egyetlen érintésre elindítja a takarítás funkciót.

  A GO Speed(gyorsító és szeméttörlő) funkciói:

  Memória-gyorsító – A legjobb telefongyorsító
  Háttérben futó programok kitakarításával több telefonmemória.
  Gyorsítsd fel telefonod akár 60%-kal, optimalizáld a játékok és az alkalmazások teljesítményét!

  Automatikus indítás kezelő – Telefonod gyors és sima működéséhez
  Nem kívánt alkalmazások automatikus elindításának tiltása, gyorsabb és simábban működő telefon (root szükséges)

  Szeméttörlő – Apró, de nagy tudású tisztító és helymegtakarító
  Elemzi az összes alkalmazásod és felismeri a szemetet, beleértve a gyorsítótár /visszamaradt/ideiglenes fájlokat. Gyorsítótár kitakarítása egyetlen érintéssel, helyet takarít meg és gyorsítja a telefont.

  Tárhely tisztító – A telefon alapos kitisztítása
  Segít eltávolítani a szükségtelen fényképeket, zenéket, dokumentumokat és alkalmazásokat az extra tárhelyhez és eszközsebességhez.

  Lebegő widget – A telefonod sebesség-asszisztense
  Valós idejű memória státusz kijelzés. Egyetlen mozdulattal bármikor felgyorsíthatod a telefonod. Remek gyorsítási animáció – a telefon gyorsítás még sosem volt ilyen jó móka!

  Értesítések ki/bekapcsolása – Gyorsabb mobil életmód
  Érd el a leggyakrabban használt telefonfunkciókat egyetlen helyen.
  Mobil életmódod még sosem volt ilyen gyors!

  Gyárilag telepített alkalmazás törlő – Tedd a telefonod gyorsabbá, mint újkorában!
  Intelligens módon különbözteti meg a használhatatlan gyári alkalmazásokat a fontos rendszerszolgáltatásoktól. Az előbbiek egyetlen érintéssel letilthatóak , így telefonod még gyorsabb lesz, mint amikor megvásároltad!

  Töredezettség(defrag)mentesitő program ingyenes letöltése….Angol nyelven
  https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.edm.defragment

  Fizetetség után automatikusan letölti a készülékre…
  https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.edm.defragmentpro

  Use root kikapcsol utánna click>> internal memory, external memory..amig le nem nullázod addig nincs 100 % defrag, ahoz hogy lenullázd nagyon sokat kell kattingatni s ehez már türelmes légy hogy megkapd a maximális teljesitmény telefonodra…!!!
  Average internal defrag time:-s
  Average external defrag time:-s

  Remélem sokaknak fogom ezzel segiteni ha vélemény, hozzászólásom nyilvánosan o,vaható itt..

  Mező Antal
  Budapest

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..