Ajándékozz e-könyvet Karácsonyra, akár ingyenesen is

Egyre többen használnak nagyobb méretű okostelefonokat és tableteket, amik kiválóan működnek e-könyv olvasóként is. Ehhez szeretnék néhány praktikus tanácsot adni. PDF  vagy .doc formátumban sok minden elérhető, de nem kényelmes, mert kisebb képernyőn már túl kicsik a betűk vagy ha belenagyítunk, akkor  nem fér el a képernyőre az egész sor. Ezért érdemes váltanunk egy e-könyv olvasóra és valamilyen e-könyv formátumra. Ebből több szabvány is létezik, de ennek a bejegyzésnek nem ennek a kifejtése a célja.

Elérhető egy online konverter, ahol csak meg kell adni, hogy melyik dokumentumot szeretnéd konvertálni és a feltöltés után pár percen belül lementheted az e-könyvedet. Az online konvertert itt érheted el. Csak kiválasztod, hogy melyik fájl szeretnéd vagy megadod az URL címét, ahol megtalálható és máris kattinthatsz a “Convert file” gombra. Sok opciós beállítási lehetőség is van, de kiválóan működik az automatikus felismerés és konvertálás, tehát nem feltétlenül szükséges. Konvertálás után felkínálja, hogy hová szeretnéd lementeni e-könyvedet. Egyes PDF állományoknál több sortörést is beletesz , mert a PDF sor végi töréseit is hozzátesz, de ettől függetlenül jól működik.

E-könyv konverter

Talán nem mindenki tudja, de nagyon sok e-könyv ingyenesen elérhető a Országos Széchényi Könyvtár által kezelt Magyar Elektronikus Könyvtárból. Pl. csak epub formátumú dokumentum 710 db van a bejegyzés írásakor vagy prc formátumúból 910 db. Ezek között mesék, regények, verses kötetek, tanulmányok vagy folyóiratok is megtalálhatók. Nagyon szép karácsonyi ajándék lehet, ha egy kisebb könyvtárat válogatsz össze annak, akit megajándékoznál. És mindez nem kerül semmibe, csak egy kis időt kell ráfordítanod!

Természetesen az új kiadású könyvek is megvásárolhatók e-könyv formátumokban is a kiadóktól vagy amit nem javasolok, de köztudott, hogy a torrent oldalakon is beszerezhetőek.

Az e-könyvek olvasásához kel egy program is, ami ismeri a legtöbb formátumot és még kényelmes is. Erre én az FBReadert használom. Meg kell adni, hogy hol tárolod az e-könyveidet és utána már szerző vagy cím szerint is lehet válogatni a könyvtáradban. Ha elkezdtél olvasni egy könyvet, akkor amikor legközelebb megnyitod, természetesen onnan folytathatod, ahol abbahagytad, mert az utolsó olvasott oldalt fogja megnyitni.

FBReader

Érdemes éjszakai módban használni, mert akkor a fekete háttér miatt a szemet sem fárasztja annyira és az akkumulátorodat is kíméli. Tényleg minimális energia igénye van. A betűk fényerősségét a képernyő bal oldalán le és lehúzással tudod állítani. Lapozni is csak egy érintés a jobb oldalon vagy visszafelé a balon.

e-könyv éjszakai módban

Szóval válogass össze egy könyvtárat és ajándékozd a szeretteidnek. Boldog Karácsonyt!

 

1 thought on “Ajándékozz e-könyvet Karácsonyra, akár ingyenesen is

  1. Visszajelzés: Ajándékozz ingyenes e-könyveket Karácsonyra | Androidinfo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .