Megérkezett a KitKat OTA frissítés Galaxy Note 3-ra

galaxy-note-3-kitkat

Ma este megérkezett az Android 4.4.2 KitKat OTA frissítés Galaxy Note 3-ra. A készülékem gyári független, nem tudom a szolgáltatók mikor szolgáltatók mikor mozdulnak meg.

KitKat új funkciói mellett számos hibajavítást és változatlan TouchWiz felületet tartalmazó frissítést még nem tudtam tesztelni, de a záróképernyőn ott a kamera feloldási gomb.

Az ígéretek szerint az Android 4.4-gyel sok újdonság kerül a Samsung óriásának fedélzetére. A KitKat frissítés egyaránt hoz változást a felhasználói felületet és a funkcionalitást illetően a Google és a Samsung révén is.

Samsung Galaxy Note 3 KiKat 4.4.2

A Samsung például a jelek szerint dobta a különböző árnyalatú értesítési ikonokat, és mostantól ők is az Androidban alapértelmezett fehéret használják majd, az értesítési sáv pedig áttetsző lesz. (Ez nekem már volt a 4.3-asban is.) A TouchWiz tehát némiképp idomulni kezdett az alap Androidhoz, így egyre több eredeti elemet használhatnak a jövőben. A szolidabb felület, és hogy eleve sokat dolgozott a Google a rendszerigényen, komoly gyorsulást eredményezhet az amúgy is szépen teljesítő Galaxy Note 3 életében. Állítólag a nagyobb teljesítmény még a különböző szintetikus mérőprogramokkal is kimutatható lesz – és itt nem újabb megtévesztő trükkök alkalmazására kell gondolnunk. A maximumot úgy hozhatjuk majd ki az 5,7 colos okostelefonból, ha az Android indulása óta meglévő Dalvik futtatókörnyezetet az ART-ra cseréljük. Ez azonban csak a szakavatottabb felhasználóknak ajánlott, mert az ART egyelőre kísérleti stádiumban van, csak a nyáron érkező Android verzióval fogják alapértelmezetté tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .